Гастрит, Народні засоби

Гастрит

Гастрит – збірне поняття, що використовується для позначення різних за походженням і течією запальнихі дистрофічних змін слизової оболонки шлунка. Поразка слизової може бути первинним, що розглядаються як самостійне захворювання, і вторинним, обумовленим іншими інфекційними та неінфекційними захворюваннями або інтоксикацією.

Залежно від інтенсивності і тривалості дії вражаючих факторів, патологічний процес може бути гострим, що протікає переважно із запальними змінами, або хронічним – супроводжується структурною перебудовою і прогресуючою атрофією слизової оболонки. Відповідно виділяють дві основні форми: гострий і хронічний гастрит. Окремо розглядають алкогольний гастрит, що розвивається на тлі зловживання алкоголем.

Клінічні прояви хронічного гастриту характеризуються як місцевими, так і загальними розладами, які, як правило, з’являються в періоди загострень:

Місцеві розлади характеризуються симптомами диспепсії (тяжкість і відчуття тиску, повноти в подложечной області, що з’являються або посилюються під час їжі або незабаром після їжі, відрижка, зригування, нудота, неприємний присмак у роті, печіння в епігастрії, нерідко печія, яка говорить про порушення евакуації з шлунку і занедбаності шлункового вмісту в стравохід). Ці прояви частіше виникають при певних формах хронічного антрального гастриту, які ведуть до порушення евакуації зі шлунка, підвищення внутрішлункового тиску, посилення шлунково-стравохідного рефлюксу і загострення всіх перерахованих симптомів.

При хронічному гастриті тіла шлунка прояви зустрічаються нечасто і зводяться переважно до тяжкості в епігастральній ділянці, що виникає під час або невдовзі після їжі.

У хворих з бактеріальним (Helicobacter pylori асоційоване) хронічним гастритом, довгий час протікає з підвищенням секреторною функцією шлунка, можуть з’явитися ознаки «кишкової» диспепсії у вигляді розладів дефекації (запори, послаблення, нестійкі випорожнення, бурчання, здуття живота). Часто вони носять епізодичний характер і нерідко стають основою для формування синдрому роздратованого кишечника (шлунково-тонкокишковій, шлунково-товстокишковий рефлекс).

Загальні розлади можуть проявлятися такими синдромами: астеноневротичний синдром (слабкість, дратівливість, порушення з боку серцево-судинної системи – кардіалгії, аритмії, артеріальної нестійкості з нахилом до гіпотонії).

Хороший лікуючий ефект надає відвар з коріння лопуха. Для приготування візьміть чайну ложку, дрібно подрібненого кореня лопуха і залийте півлітра окропу. Настоятися потрібно 12 годин, тому краще заварювати на ніч. Настій приймати по півсклянки, 4 рази на день.

Або можна приготувати відвар з коріння лопуха. Для цього візьміть чайну ложку сировини, і кип’ятіть у склянці окропу 5-10 хвилин. Приймати по столовій ложці 3-4 рази на день.

Найефективнішим засобом лікування гастриту з соків, є капустяний сік. Цей сік буквально творить чудеса. Особливо він необхідний людям зі зниженою кислотністю шлунка. Для його приготування вичавте склянку соку з капустяного листя на соковижималці. Перед вживанням слід підігріти його. Якщо сік у вас викликає нудоту, то пийте його після 4 годин, після віджимання.

Приймати по півсклянки, 2 рази на день, за годину до їди. Капустяний сік можна навіть заздалегідь готувати. Термін його зберігання 36-48 годин. Якщо більше, то він вже не буде давати ефект.

Щоб позбутися від гастриту, вам потрібно поставити п’ять літрів молока, на що-небудь тепле, щоб воно швидше скисло. Потрібно довести до кипіння, але тільки не кип’ятити далі. Приберіть сир, в його сироватці потрібно проварити овес. Попередньо овес помийте і просійте. Повинно бути п’ять частин сироватки і одначастина вівса. Всі варите в емальованій каструлі на повільному вогні протягом трьох годин. Потім остудіть і процідіть. Овес потрібно викинути, а залишити тільки сироватку. Додайте в неї триста грам меду, сто двадцять п’ять грамів спирту. Поставте цю суміш у холодильник.

Дуже ефективним лікуванням гастриту народними засобами, є яблука, особливо зелені. Навіть хронічні гастрити піддаються лікуванню. Очистіть себе від шкірки зелених яблук, дрібно наріжте його або просто потріть на тертці. От і все, можна їсти, причому в необмеженій кількості.

Також:

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.