Лікування захворювань народними засобами – Болезаспокійливі рослинні засоби

Любисток лікарський. 2 чайн. ложки трави або 1 чайн. ложку подрібненого кореня заливають склянкою води, готують настійабо відвар, який приймають протягом двох діб по 3-4 рази на день.

Подооожнік. Подрібнені свіже листя прикладають до хворого місця. Настій готується з 15 г сировини на склянку води. Приймають в теплому вигляді ковтками протягом години як болезаспокійливий, при укусах отруйних комах і набряках *.

Бузина чорна. Свіжі або розпарені сухе листя прикладають до хворого місця.

Полин. Свіжу або розпарену траву прикладають до хворого місця або застосовують суміш подрібненого полину з рослинним маслом. Для внутрішнього вживання 1 стіл, ложку трави заварюють в 1,5 склянках води і п’ють по 1 / 2 стол-ложки 3 рази на день до їди (як заспокійливий і протиблювотний засіб).

Ромашка – протизапальну і заспокійливий засіб як при зовнішньому, так і при внутрішньому застосуванні.

Календула – антимікробну, протизапальну, загоює і раноочіщающее засіб для зовнішнього та внутрішнього застосування.

Бузина чорна. Ягоди рекомендується використовувати при невралгії лицьового нерва.

Лілія біла. 2 стіл, ложки цибулин і стільки ж квіток і листя заливають склянкою олії і залишають на освітленому сонцем місці на 20 днів, потім проціджують і змащують область локалізації болю.

Капуста. Лист прикладають для зняття болю, в т. ч. і подагричних.

Хрін, редька. Свіжим соком змазують больові місця суглобів, особливо хребта.

Насіння льону. Розпарені в мішечках прикладають до хворого суглоба.

Крім того, для внутрішнього і зовнішнього застосування використовують такі болезаспокійливі рослини: синеголовник, буркун, березу, кропиву, пижмо, єфедру, конюшина, м’яту, чебрець, почечуйний траву, коров’як, коноплю, аїр, чистотіл, селера, клен, вербу, липу та деревій.

Зменшує біль вживання таких продуктів харчування, як гранат, груша, картопля, капуста, кизил, коноплі, коріандр, агрус, льон, лимон, цибуля, мак, малина, мигдаль, морква, м’ята, овес, огірок, петрушка, ріпа, редька, редис, буряк, кмин, хміль, хрін, чорниця, яблука, чайний гриб.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.