Лікування запору народними засобами

Рецепти народної медицини Лікування запору народними засобами

Запори. Треба розрізняти випадкові запориі хронічні. Випадкові бувають найчастіше від засмічення шлунку. Якщо вони не супроводжуються головним болем, відрижкою, нудотою, жаром і блювотою, то треба очистити шлунок касторкою або глауберової сіллю. Столову ложку масла приймають у гарячому або холодному пиві кави, а столову ложку глауберової солі розчиняють у склянці теплої води. Крім того, добре поставити клізму з чистої води. Випадкові запори бувають ще внаслідок сильного набухання біля заднього проходу гемороїдальних шишок, завороту кишок або пухлини в кишечнику. У цих випадках жодні проносні і клізми не допоможуть, треба звернутися до лікаря.

Хронічні закрепи розвиваються найчастіше від сидячої життя або зловживання проносними, від яких послаблюються кишкові м’язи. Треба намагатися більше рухатися – ходити, бігати, робити гімнастику. Вранці в ліжку 20-30 разів не поспішаючи піднімати і опускати верхню частину тулуба без допомоги рук. А вдень корисно зробити 30 повільних присідань.

Щоб позбутися від атонії кишок і постійних запорів, можна порекомендувати кілька простих засобів. Замість проносного поставте ввечері / через дві години після їжі / клізму. А вранці натщесерце випийте 1-2 склянки холодної води з дрібкою солі. Через годину можна снідати. Якщо акуратно виконувати ці процедури, шлунок поступово почне працювати сам. Тоді клізми слід ставити рідше, довівши до двох на місяць.

Вранці, ще лежачи в ліжку, робіть такий масаж: обмотайте мокрій холодній тканиною кисть правої руки і рухайте нею, не натискаючи сильно, по правій стороні живота знизу вгору до ребра, раз 5-10. Потім масажуйте так само лівою рукою ліву сторону живота, але зверху вниз, щоб проштовхнути кал з товстих кишок у пряму. Повторіть такі маніпуляції поперемінно 3-4 рази. Після масажу трохи погуляйте або просто походіть будинку, а потім сядьте на стульчак і спокійно посидите, без потуг, поки шлунок не подіє. І так день у день. Спочатку шлунок не буде працювати, але регулярний масаж зробить свою справу і поступово шлунок почне сам добре працювати. Проносне в цей час вживати не можна.

Від застарілих запорів, коли вже ніякі проносні не дають добрих результатів, треба раз або два на місяць грунтовно промивати товсту кишку, щоб позбавити її від скупчилися нечистот. Робити це треба так. Поставити клізму з однієї пляшки теплої води. На другий день поставити дві пляшки. Потім пропустити добу і поставити чотири пляшки. У воду додавати трохи солі або соди. Це дає відмінні результати. Після останньої клізми виходять іноді цілі шматки давнього зеленуватого калу з жахливим смородом, а шлунок після того починає діяти самостійно і набагато краще, ніж до лікування. Таке промивання протягом півроку виліковує найзатятіші запори.

Замість повторної клізми краще, якщо є можливість, звернутися до досвідченого лікаря з проханням зробити промивання кишок колоніком. Колонік – це дуже велика клізма з двома трубками: через одну промивна рідина входить в кишечник, а через другу його вміст і взагалі вся брудна вода виходять у відро. Робота з колоніком вимагає великої обережності і досвіду.

Півсклянки якогось рослинного масла впустити на ніч потихеньку з маленької спринцівки в задній прохід. Добре зробити це через довгий гумовий наконечник глибше в кишки. Масло повинно залишитися до ранку в кишечнику. Така клізма дуже допомагає виходженню твердого калу і зникнення запорів. Коли шлунок попрямує, треба масляні клізми припинити, замінивши їх звичайними з чистої води, а потім і ці скасувати.

Через дві години після вечері поставити звичайну очисну клізму з 4-6 склянок з відваром ромашки або сіллю. Коли шлунок добре подіє, зараз же поставити другу клізму з чистої води, обсягом не більше чашки. Клізму впускатиповільно через довгий наконечник, тримаючи кухоль не дуже високо. Рідина залишити в кишечнику на всю ніч. За ніч вода всмоктується і попереджає запор. Так робити 10-15 днів, і запори припиняться.

У травні вирвати з коренем невеликий кущик подорожника, обмити його добре, але не чистити ножем і варити у двох склянках води 8-10 хвилин. Цей відвар випити протягом дня. Так робити весь місяць. Це виправить шлунок на цілий рік, а через рік у травні лікування знову повторити.

У випадках, коли запори не є типово хронічними, але стілець все-таки недостатній, а в животі після нього не відчувається належного полегшення, можна порадити час від часу приймати настій александрійського стручка або листя його – єдине проносне, яке зміцнює кишечник і сприяє перистальтиці кишок . Столову ложку листя настоюють у склянці води, або 8-10 стручків заливають половиною склянки води (залежно від віку хворого), а вранці натщесерце випивають. См. Лікування запорів народними методами

Час від часу корисно приймати такі домашні і народні засоби. Перед обідом приймати 10 крапель цибульного настою на горілці: 2 / 3 пляшки наповнити подрібненою цибулею, залити доверху спиртом або горілкою, настоювати в теплі або на сонці 10 днів.

Перед сном випивати чашку негарячій настою очищених ягід шипшини. Або з’їдати 2 апельсини – чудовий засіб.

Випити натще дві склянки води з чайною ложкою соди або з’їсти два сирих яблука зі шкіркою.

Вранці за дві години до сніданку розвести у двох склянках окропу столову ложку з верхом пшеничних висівок і, коли вони добре розбухнуть, з’їсти як кашу.

Потерпають запорами російські знахарі радили пити воду, в якій варилися овес або сливи. Сік редьки, квашеної капусти в теплому вигляді, чай з сушених вишень, яблук необхідно пити 3-4 рази на день. У вигляді проносного хворому можна рекомендувати і огірковий розсіл. Огірки повинні бути в солоній воді не менше місяця без спецій і приправи. Приймати по 4 склянки на добу.

Деякі продукти з проносним ефектом вживають неправильно, і тому вони не дають очікуваного результату. При приготуванні їх потрібно заливати окропом, але, у жодному випадку не кип’ятити і не підсолоджувати. Вранці натщесерце корисно з’їсти кілька слив, а якщо можливо, то й кілька разів на день, в різні години.

Кору крушини застосовують здавна для лікування хронічних закрепів. 20 г подрібненої кори заливають склянкою води і кип’ятять 15 – 20 хвилин. Приймають по півсклянки на ніч.

Плоди жостеру проносного застосовують у вигляді відвару. Столову ложку цілих плодів заливають склянкою води і доводять до кипіння. Наполягають дві години в теплому місці. Проціджують і приймають по півсклянки на ніч.

Буряковий і шпинатовий соки вельми проносні. Їх змішують з морквяним і селерових і п’ють багато разів протягом дня. Якщо запор дуже сильний, треба додати кілька кухлів бурякового або одну кружку шпинатового соку до літру змішаних соків. Іноді сік селери є саме тим, що і потрібно для нормальної роботи шлунку і кишечника.

Я рекомендую їсти їжу, посилює перистальтику кишок і тим самим запобігає запори: всі холодні напої, особливо молоко, морозиво, квас, сіль і солоні страви, мед, патоку, молочний цукор, цукристі речовини, але тільки не борошняні, солодкі страви, фрукти з шкіркою, овочі з грубою клітковиною (буряк, ріпа, редька), гречану кашу, кисле молоко, кефір, кумис, сливи, вишні, абрикоси, смородину, щавель, помідори, капусту, біле вино – все, що містить органічні кислоти.

Одночасно треба обмежувати себе в продуктах, які знижують перистальтику і ведуть до замків: всяке гаряче питво – чай, кава, вода та ін, в’яжучі речовини, що містять танін – какао, червоне вино, рисові і ячмінні відвари, киселі, свіжий білий хліб, борошняні страви, особливо в гарячому вигляді, всяке сухоядение, жилаві сорти м’яса.

Також:

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.