Народні засоби лікування

Блог про народну медицину, тут ви знайдете корисні поради, народні засоби

і методилікування ваших недуг. Сподіваємося, що наші рецепти допоможуть Вам!

Рубрики

Ви помітили, що останнім часом стали занадто дратівливі? Вас нервує будь-яка дрібниця? Можливо, ця проблема має гормональну природу.

Дратівливість, поганий настрій і навіть депресія викликаються зниженням гормону серотоніну, який ще має назву «гормон щастя». Для того, щоб безпечно підвищити його рівень в організмі, потрібно вживати гіркий чорний шоколад, який містить велику кількість L-триптофану (вид амінокислоти). Звичайно, зловживати цими ласощами не варто, але з’їдати в день кілька часточок шоколаду бажано.

Алкоголь, який деякі приймають для підняття настрою, насправді є депресантом. Він, звичайно, може тимчасово подарувати відчуття розслабленості та підвищення настрою, але після того як його дія проходить, стан тільки погіршується. Значить, людині потрібна нова порція алкогольного напою – а так і до алкоголізму недалеко.

Організму людини потрібні продукти, багаті фолієвою кислотою, вітаміном С, кальцієм, магнієм, калієм, залізом, вітаміном Е і цинком. Велика кількість вітамінів і мікроелементів, у тому числі і рідкісних, містить жирна морська риба – не потрібно ігнорувати морські дари, вони повинні бути на столі хоча б 2-3 рази на тиждень.

Вже досить довгий час для лікування різних захворювань використовується кайенский перець. Він є сильним антиоксидантом, що успішно застосовується для підвищення апетиту і поліпшення травних процесів.

Кенійський перець володіє найсильнішими стимулюючими властивостями, завдяки чому він здатний поліпшувати апетит, допомагати при нетравленні шлунка, стимулювати процеси обміну речовин, активізувати «спалювання» зайвих калорій. Він також допомагає справлятися з простудними захворюваннями, нормалізує підвищений артеріальний тиск, знижує ймовірність виникнення захворювань серцево-судинної сістстеми. У е. тому допомагає компонент капсаїцин: розрідження крові, поліпшення кровообігу, стимуляція серцево-судинної системи. Крім того його рекомендують використовувати при артритах, діабеті, астмі, синдромі похмілля, респіраторних захворюваннях і ниркових інфекціях.

Ще в давні часи було помічено корисна властивість кайенского перцю в підвищенні чоловічої потенції. Ефірне масло і капсаїцин, що входять до складу перцю, стимулюють кровообіг, підсилюючи кров’яний приплив до органів малого таза, заспокоюють нервову систему і тим самим збільшують потенцію.

Також, витяги з кайенского перцю використовуються для зовнішнього застосування, вони мають відволікаючим і дратівливим шкіру ефектом. Їх наносять на пластир, який згодом надає аналогічне звичайним гірчичника дію.

Мігреневих головні болі можуть істотно зіпсувати життя людині. Ні з того, ні з сього голова починає боліти. Спочатку несильно, потім біль набирає обертів, з’являється нудота, світлобоязнь – в результаті людина вкладається в ліжко, оскільки боляче не тільки ходити, але навіть думати …

Неприємність в тому, що звичайні спазмалітікі і анальгетики зняти біль не можуть. Тут необхідно, насамперед, думати про профілактику мігрені, а не про її лікуванні.

Для того, щоб мігрень з’являлася рідше, потрібно вводити в раціон більше морських продуктів: рибу жирних сортів (скумбрія, сардина, морська форель, тріска, мойва, оселедець) У таких продуктах великий вміст Омега-3 жирних кислот, які істотно впливають на зниження рівня простогладінов – це речовини, які викликають запальніпроцеси, в тому числі і біль. У тиждень потрібно з’їдати приблизно 300-600 грам такої риби, звичайно, не за один раз. 2-3 рази на тиждень страви з неї повинні бути на столі.

Чого вживати в їжу не варто: копченості, ковбасу, сардельки, сосиски, продукти, що містять глутамат натрію, твердий сир, червоне вино, підсолоджувачі і цитрусові.

Зі складу активних речовин зрозуміло, що плямиста расторопша має відновлюючу хвору печінку ефектом. Захворювання печінки дуже поширені. Наприклад, внаслідок зараження у людей може виникнути інфекційне зараження печінки, яке прийнято називати гострим гепатитом. Після цього захворювання в більшості випадків можуть залишитися серйозні і тривалі ускладнення. Щоб відбулося повне відновлення печінки і аналізи крові дали добрі результати, слід протягом чималого часу дотримуватися дієти і відмовитися від алкоголю.

Надмірне зловживання спиртним, а також переїдання найчастіше призводить до ожиріння печінки, внаслідок чого вона руйнується і значна частина її клітин перестає функціонувати. Саме в боротьбі з цією проблемою і проявила себе расторопша плямиста в якості чудового фітотерапевтичного кошти, безпечного для організму в цілому. Чинним речовина цього засобу є силімарин, який навіть у завищених дозах не викликає побічних ефектів і чудово діє на відновлення органу.

Множинні дослідження підтвердили здатність розторопші до послаблення, а в деяких випадках і повного придушення речовин, що викликають роздратування і пошкодження печінки. Проводили експерименти з нейтралізації найнебезпечнішого для печінки отрути зеленого мухомора. З отриманих результатів стало ясно, що расторопша плямиста здатна досить успішно надавати регенеруючу і захисну дію на цей життєво важливий орган.

У петрушці міститься багато корисних для організму людини речовин. Крім вельми корисних вітамінів А, В1, В2, С, К, РР, beta-каротину, фолієвої кислоти і хлорофілу в ній присутній апіол, Апіі, ефірна олія, глюкозид, залізо, марганець, калій і фосфор. У менш ніж 30 грамах свіжої петрушки міститься необхідна для повноцінної життєдіяльності добова доза (75мг) вітаміну С.

У медицині, як і в кулінарії, прийнято використовувати насіння, коні і стебла петрушки. Хочеться відзначити, що зелень петрушки прекрасно зберігає всі корисні речовини, а відповідно і цілющий ефект, при заморожуванні в подрібненому вигляді з додаванням невеликої кількості води.

У народі петрушку застосовують для профілактики і лікування ран, хвороб серця, цукрового діабету, порушень сечовиділення. Вона має ефект посилення секреції травних залоз, може застосовуватися як протизапальний, дезінфікуючий і сечогінний засіб при захворюваннях жовчовивідних шляхів, нирок і печінки.

Петрушечний сік стимулює нормальну працездатність щитовидної залози і надниркових залоз, володіє зміцнюючою дією для капілярів і судин, може знижувати рівень цукру в крові, а також має цілющу дію при укусах змій, бджіл і комарів.

Аптечну ромашку можна використовувати як внутрішньо, так і як зовнішній засіб. Вкрай корисно її приймати як чайної заварки для лікування загострень шлункових захворювань. Завдяки її цілющих властивостях можна дуже швидко відчути полегшення, а також після нетривало курсу повністю усунути розлад в шлунку.

Крім того, лікування ромашковим чаєм може успішно застосовуватися і під час х роніческого запального процесу в слизовій оболонці шлунка. Для цього рекомендується випивати по чашці ромашкового чаю без цукру 3 рази на день перед їдою. Якщо виникли проблеми, пов’язані із захворюванням жовчного міхура,корисно вживати чай із суміші м’яти перцевої і ромашки, узятих в рівних частках. Коли шлункове захворювання викликане частково або ж переважно через нервових розладів, то найбільш дієвим виявиться лікування чаєм з ромашки в комбінації 1:1 з мелісою.

Завдяки наявності протизапально властивості ромашка чудово підходить для лікування повільно гояться ран. Для цього слід виготовити і прикласти на рану вологий компрес з додаванням аптечної ромашки. Не менш відомим способом застосування настоянки з ромашки є полоскання слизових рота і горла при їх запаленні. Запалення піхви або заднього проходу також прекрасно виліковуються після ромашкових парових ванн або ж підмивання чаєм з ромашки.

Алтей відомий своїми цілющими властивостями ще древніх часів. Цікавий той факт, що його способи і методи застосування за багато століть не зазнали жодних серйозних змін. Слиз алтея здатна знімати подразнення при запаленнях внутрішніх органів (шлунок і кишечник), а також у слизовій порожнини рота і горла.

Зілля з цієї рослини чудово проявили себе в боротьбі з кашлем, знімали роздратування і полегшували вихід мокротиння. Крім того, при болях у кишечнику і шлунку, а також при проносі незамінний чайний відвар з коріння алтея лікарського. Якщо його підсолодити медом, то він також допомагає в лікуванні кашлю, пом’якшуючи його напади при емфіземі, пневмоконіози та астмі. Додатково до всього, алтейний чай сприяє поліпшенню стану ясен, слизових горла і рота при запаленнях.

Слиз з алтея обволікає занадто чутливі або роздратовані ділянки і сприяє їх швидкому загоєнню. У боротьбі з фурункулом або карбункулом успішно справляються сильно нагріті примочки з алтея. Вони прискорюють їх дозрівання.

Збити температуру у маленької дитини іноді досить важко, особливо, якщо вона має вірусну природу. У цьому випадку за кілька хвилин термометр може показати значення 39 градусів і вище, а от домогтися того, щоб позначка була хоча б нижче 38, вкрай важко.

Більшість лікарів вважають, що температура – це захисна реакція організму на вірус, вона вкрай необхідна для швидкого одужання. Сперечатися не будемо, дійсно, хай краще організм бореться з хворобою самостійно, виробляючи антитіла на майбутнє. З іншого боку, мова йде про маленьких дітей і тут діє якийсь виняток. Занадто висока температура (а у різних малюків своє поняття «високої» температури) може привести до появи судом – це вже не жарти … Тому не варто ризикувати і в перші дні захворювання варто пильно стежити за температурою, щоб не дати піднятися їй занадто високо.

Народні методи припускають кілька варіантів збивання підвищеної температури тіла у малюків. Не будемо згадувати екстремальні, зупинимося на спирті і оцті. У чистому вигляді їх використовувати не можна, необхідно розводити з водою, особливо для немовлят. Спирт – 1:1, а оцет – 3:1. Іноді рекомендують робити суміш оцет-спирт-вода в пропорції 1:1:1 – теж непогано допомагає. А ще, хай не з народної медицини, але все ж … Якщо в домі маленька дитина, завжди варто мати під рукою пару ампул анальгіну і димедролу. Ліки набираються в один шприц, при цьому їх дозування краще уточнити у лікаря.

Виникнення радикуліту провокується запальним процесом, що вражає корінець спинномозкового нерва, який викликається різними інфекційними захворюваннями (туберкульоз, грип і багатьма іншими), пухлинами спинного мозку, травми хребта, Також не останню роль для його появи робить і переохолодження. Особливо це відноситься до холодної пори року.

Існують рецепти народної медицини, які можуть допомогти в лікуванні радикуліту:

1. Змастити болюче місце не дуже товстиммедовим шаром, накрити паперовою серветкою подвійний, потім покласти два гірчичника, покривши все це поліетиленом і обгорнувши теплим вовняним шарфом.

2. Виготовити компрес зі свіжого листя лопуха, приклавши їх зворотною стороною до попереку, накривши папером для компресів і укутати шерстяним шарфом.

3. Виготовити компрес зі свіжого листя берези, обдавши їх попередньо окропом і промокнувши. Прикласти підготовлене листя товстим шаром до хворого місця, прикривши папером для компресів або поліетиленом і добре укутати.

4. Приготувати суміш з рослинної олії і гіркого перцю стручкового (2:1). Втирати в поперек.

Народна медицина має ще рецепти знеболювання при болях в попереку:

1. Прикладання листя хрону, які можна залишати на кілька днів, а також можна міняти.

2. Виготовити, потерши на тертці, кашоподібну суміш з редьки або хрону. Можна додати ще сметану. Прикласти до хворого місця.

Найважливішим джерелом гуміарабіку є акація seyal. Гуміарабік (gum arabic) збирають не застосовуючи методики штучних надрізів. Він закінчується з тріщин і розломів дерева природним шляхом. Зібрана смола очищається звичайним фізичним способом, за допомогою розчинення у воді, подальшого її центрифугування, фільтрації і стерилізації. При цьому не відбувається ніякої хімічної модифікації. Проведення простий стерилізації дає гарантії повної бактеріальної безпеки.

Отже, гуміарабік є 100% розчинним у воді полисахаридом, стійким до гідролізу людськими травними ферментами. Він здатний забезпечити майже на 90% потреби людини в клітковини. Таким чином, можна застосовувати гуміарабік у виробництві продуктів і напоїв без спотворення їх структуроутворюючих якостей, в той же час, збагачуючи їх розчинною клітковиною.

Тому гуміарабік є давно відомим природним з’єднанням, успішно використовуються в якості харчової добавки.

Використання гуміарабіку підвищує в’язкість харчової маси і в результаті цього відновлює нормальне виділення шлункового соку, а також уповільнює викид травних ферментів. Внаслідок цього травлення пригальмовується і знижується концентрація глюкози та ліпідів у крові.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.