Недокрів’я, лікування недокрів’я. Народні засоби

Недокрів’я Недокрів’я – лікування народними засобами

Недокрів’я. Народна медицина длялікування недокрів’я рекомендує наступні засоби:

Під час курсу лікування бажано ковтати від 20 до 30 зерен гірчиці 1 раз на день. При цій хворобі, так само як і при деяких інших шлунково-кишкових захворюваннях, гірчиця є хорошим лікувальним засобом, але за умови, що лікування буде безперервним протягом 20 і більше днів. Гірчиця повинна бути збору поточного року.

* Аїр болотний. Відвар з кореневищ вживають як гіркоту для збудження апетиту при шлунково-кишкових захворюваннях. Чайну ложку подрібненого кореня залити 2 склянками окропу. кип’ятити 15 хвилин в закритому посуді. Пити по 2 склянки З рази на день перед їжею, злегка підсолодивши.

* Кульбаби лікарської. Настій коренів кульбаби застосовується як засіб для поліпшення травлення і для збудження апетиту: 2 чайні ложки подрібненого кореня залити склянкою холодної води, настояти 8 годин. Пити по 1 / 4 склянки перед їдою 4 рази на день.

* Набити бутель об’ємом З літра Полин гіркий виключно травневого збору. Залити горілкою або розведеним аптекарським спиртом. Наполягати 21 день в теплому і темному місці, доза: 1 крапля настойки на 1 наперсток води. Пити вранці натщесерце. 1 раз на день. З тижні. Якщо недокрів’я в гострій формі, зробити перерву 14 днів і повторити курс лікування.

* Дуже багато знахарі дотримуються думки, що ЧАСНИК – кращий засіб для лікування склерозу і недокрів’я. однак не всі можуть його їсти. Таким хворим рекомендується описувана нижче настоянка. Очистити і вимити 300 г часнику. Залити літром чистого спирту і настоювати З тижні. Приймати по 20 крапель настоянки в полстакане води З рази на день. Деякі знахарі рекомендують приймати настоянку на молоці.

* У старі часи проти недокрів’я і худосочія брали МОЛОКО СВИНІ по 1 / 2 склянки З рази на день перед їдою.

* Взяти в рівних частках по 200 г какао, нутряного топленого свинячого сала, меду і вершкового масла. Все це покласти в каструлю, поставити на повільний вогонь і тримати, весь час, помішуючи, до тих пір, поки склад не розпуститься і не стане кипіти. Зняти з вогню, дати охолонути. Зберігати в темному, прохолодному місці. Спосіб застосування: чайну ложку суміші розчинити у склянці гарячого молока. Пити 3-4 рази на день по 1 столовій ложці.

* 2 чайні ложки ШИПШИНИ покласти в склянку окропу, заварити як чай. Пити З рази на день після їди. Знахарі кажуть: «Якщо хочеш бути здоровим, пий настій шипшини постійно». Багато хто з них рекомендують шипшина як засіб проти недокрів’я, цинги і для поліпшення обміну речовин Шипшина – повсякденний напій для здоров’я

* Суниці лісової. Свіжі ягоди суниці корисні при недокрів’ї.

* ГОРОБИНА СИБІРСЬКА. Настій плодів застосовують як полівітамінний засіб при виснаженні та недокрів’ї. 2 чайні ложки плодів залити 2 склянками окропу, настояти 1 годину, додати цукру до смаку і випити протягом дня за 3-4 прийоми.

* Взяти 400 г несолоного нутряного сала, 6 великих зелених антонівських яблук. Яблука дрібно порізати і покласти в сало. Добре перешкодити і поставити в духовку для томління на малий вогонь. Поки сало нудиться, зробити наступне: взяти 2 яєчних жовтки і розтерти їх добела зі склянкою цукрового піску. Туди ж натерти на дрібній

тертці 400 г шоколаду (4 плитки кращих сортів). Коли сало з яблуками добре перетопиться, вийняти аз духовки. процідити через сито або марлю. додати туди склад з жовтків з цукром і шоколадом. Все добре перемішати, дати суміші охолонути. Отриманий продукт намазувати на хліб. Приймати 3-4 рази на день з кожною їдою і обов’язково запивати теплим, майже гарячим молоком. Дія хороше. Людина позбувається від недокрів’я, додає у вазі. Виснаження проходить.

Бутерброд «Будь здоров» При недокрів’ї та хворим на туберкульоз я раджу на додаток доосновного лікування спробувати наступне перевірений засіб. б штук великих зелених яблук подрібнити і перемішати з 400 г нутряного свинячого сала. Суміш поставити нудитися в духовку. 12 домашніх курячих яєць вимити проточною водою, відокремити жовтки і розтерти їх добела з 1 склянкою цукру, потім додати 400 г тертого шоколаду. Яблука з салом протерти через сито і обидва склади з’єднати. робити бутерброди і, запиваючи гарячим молоком, є, коли захочеться. За тиждень видужаєте на 0,5-1 кг. Їжте бутерброди, поки не наберете потрібну вагу і не позбудетеся від недокрів’я. Через місяць здайте аналіз крові.

Недокрів’я (анемія) – стан, що характеризується зменшенням кількості еритроцитів і зниженням вмісту гемоглобіну в одиниці об’єму крові. Характерною особливістю недокрів’я є або абсолютне зменшення еритроцитарної маси, або функціональна недостатність системи еритроцитів внаслідок зниженого вмісту гемоглобіну.

Недокрів’я веде до недостатнього постачання киснем та іншими поживними речовинами найважливіших органів, насамперед мозку і серця. Основними ознаками недокрів’я є запаморочення, блідість шкірних покривів, непритомність, задишка.

Причинами анемій можуть бути: крововтрата, порушене кровотворення, підвищений кроверазрушеніе.

При лікуванні анемій велике значення має харчування. При складання раціону основну увагу потрібно приділяти калорійним продуктам, таким як м’ясо, печінка. Старі лікарі та знахарі рекомендують також м’ясний сік, сиру бичачу кров, недожарені біфштекси. Сучасна медицина більше уваги приділяє таким продуктам, як вершки, вершкове масло, незбиране молоко, пшоняна каша, блюда з жовтої кукурудзи. Давно помічено, що жовті овочі, плоди, коренеплоди містять більшу кількість вітамінів, ніж плоди та овочі іншого кольору.

Для поліпшення складу крові слід якомога частіше вживати в їжу селера, кабачки, абрикоси, мед, печінка, горіхи (особливо волоські).

Народна медицина рекомендує наступні засоби для лікування анемії:

* Елеутерокок. Аптечний препарат. Застосовувати по 20-25 крапель 2 рази на день. Можна робити відвар з тонких кінцевих гілочок і листя елеутерокока: 2 столові ложки подрібненої сировини на 0,5 л окропу. Кип’ятити 2-3 хвилини, охолодити, процідити. Приймати по 50-100 мл 2-3 рази на день.

* Левзея (мораль корінь). Настоянка. Аптечний препарат. По 20-25 крапель вранці та ввечері.

* Розмішати 1 чайну ложку меду в 112 склянки соку буряка і пити 3 рази на день за півгодини до їди.

* Щодня, протягом тривалого часу, пити по 2 столові ложки суміші соків буряка, моркви і редьки (у співвідношенні відповідно 1:1:1).

* СОК ПОДОРОЖНИКА приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день за 20 хвилин до їди.

* Щодня вранці натщесерце з `їдати 100 г тертої моркви із сметаною або рослинним маслом.

* При занепаді сил народна медицина рекомендує, є перед їжею столову ложку часнику, звареного з медом.

* НАСТОЇ Плоди кмину звичайного по 2-3 чайні ложки на склянку окропу (добова доза).

* Настій плодів горобини СИБІРСЬКИЙ. 2 чайні ложки плодів залити 2 склянками окропу, настоювати 1 годину, додати за смаком цукор або мед і випити протягом дня в 3-4 прийоми.

* Настій плодів шипшини. 2 чайні ложки (з верхом) плодів залити склянкою окропу. Заварити як чай і пити 3 рази на день після їди. Напій дуже багатий вітаміном С.

* У 400 г свинячого, нутряного, несолоного жиру покласти б дрібно нарізаних великих антонівських зелених яблук. Добре перемішати і поставити в духовку томити на невеликий вогонь. Поки сало буде топитися, 12 яєчних жовтків розтерти зі склянкою цукрового піску білого. Натерти 400 г хорошого шоколаду, пропустити його через марлю або сито і додати туди суміш жовтки з шоколадом і цукром. Все добре перемішати, дати охолонути. Отриману суміш намазувати на хліб 3-4 рази на день і обов’язково запивати гарячиммолоком.

* Набити полином травневого збору 4-літровий бутель і залити горілкою. Поставити в тепле місце і настоювати 21 день. Процідити. Приймати по 25 крапель на столову ложку води З тижні. Пити 1 раз на день вранці, натщесерце.

* ЛИСТЯ СУНИЦІ ЛЕСНОІ наполягати і пити замість чаю з молоком і цукром.

* Загальзміцнювальна суміш: 150 г свіжого соку алое змішати з 250 г меду і 350 мл кагору. Пити по 1 столовій ложці 3 рази на день до їди.

* Порошок желатину розпустити в 400 мл води, збити сире яйце, розмішати і випити. Так робити 2 рази на день.

* Листя кропиви і БЕРЕЗИ змішати порівну. 2 столові ложки суміші залити 300 мл окропу, настояти З години, процідити. Випити за добу в 3-4 прийоми. Курс лікування – 3-4 тижні.

* Рівні частини (по 200 г) какао, меду, вершкового масла, витопленого внутрішнього свинячого сала покласти в емальовану каструлю і розтопити на повільному вогні, весь час, помішуючи, щоб воно не пригоріло. Заважати треба до тих пір, поки склад не розпуститься і не почне кипіти. Зняти каструлю, остудити суміш, перелити її в скляну банку і зберігати у темному прохолодному місці. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день.

* Один КОРІНЬ ПЕТРУШКИ зі стеблом залити склянкою води, кип’ятити 5 хвилин, настоювати 4 години. Приймати протягом місяця. Стакан – добова доза.

* СОК ЧАСНИКУ. 300 г часнику залити 0,5 л горілки я настоювати 21 день. Приймати по 10 крапель 3 рази на день перед їдою.

* Розмолоти 400 г часнику. Вичавити сік з 24 лимонів. Вичавлений часник і сік перелити в банку з широкою шийкою і поставити її на 24 дні в тепле темне місце. Збовтувати щодня. Приймати 1 раз на день перед сном чайну ложку цієї суміші на склянку кип’яченої води. Поліпшення загального стану настане вже через 10-12 днів.

* При анеміях добре діють відвари геркулесу, ячменю, печені яблука (я яблука в будь-якому вигляді), плоди шовковиці, чорниці.

* Медунка лікарська. Настій трави (2 столові ложки на склянку окропу) п’ють при анеміях по 1 столовій ложці 3 рази на день.

* ГРЕЧКА ПОСІВНА. Квітучі пагони гречки наполягають з розрахунку 1 стакан трави на літр окропу. П’ють без норми при білокрів’я, лейкозах, анеміях.

* Висушених морських КАПУСТА у вигляді приправи до їжі є гарним засобом, що підсилює обмін речовин і рятує від недокрів’я.

* ЯДРА ГОРІШКИ ЛІСОВОГО, звільнені від коричневої лушпиння, тобто з медом для позбавлення від недокрів’я.

* Плодів шипшини і ягід чорної смородини. Взяти по 25 р. змішати, подрібнити. Готувати і пити як вітамінний чай по 200 мл 3 рази на день. До складу можна додавати листя кропиви по 1 столовій ложці.

* 3 чайні ложки конюшини лугової (квіткові головки) настоювати 1 годину в склянці окропу, процідити. Приймати по 1 / 4 склянки 4 рази на день.

* ОТВАР ягід ожини сизої п’ють як чай. Плоди вживають в будь-якому вигляді.

* 1 чайну ложку коріння і трави кульбаби наполягати 1 годину в склянці окропу, процідити. Приймати по 1 / 4 склянки 4 рази на день.

* Плоди горобини. ПЛОДИ ШИПШИНИ по 25 г. Готують вітамінний чай і п’ють його по 1 склянці 3 рази на день.

* Вахти трилистий. 2 чайні ложки листя заливають 2 склянками холодної води і настоюють 8 годин. Це – добова доза, яка випивається в кілька прийомів.

Порошок листя приймають по 2 г 1 раз на день. Запивають молоком. Стимулює кровотворення.

* Щоденне вживання в пишу 1 чайної ложки тертого хрону з цукром або медом приносять поліпшення загального стану.

* При недокрів’ї корисно їсти Редько, натерту на тертці. 5-б раз на день, запиваючи її водою. Одночасно з цим лікуванням рекомендується щодня приймати від 20 до 30 зерен гірчиці 1 раз на день. Курс лікування – 1 місяць.

* При залізодефіцитних анеміях широко використовують плоди рослин, що містять велику кількість розчиненого заліза. До них відносяться:

* Листки кропиви. Квітучі верхівки гречки, лист зніту. Усе взяти порівну З столові ложкизаварити 2 склянками окропу, настояти З години, процідити. Приймати по 100 г 4 рази на день.

* Відвар вівса. Готують на воді в співвідношенні 1:3. 1 стакан вівса варять у трьох склянках води 20 хвилин. Приймають по 1 склянці 2 рази на день.

* Крім того, у народній медицині для лікування анемій використовуються такі трави, як пижмо, деревій, кмин, аїр, крес водяний, льнянка, щавель кінський, подорожник болотний та ін

* Хворим рекомендується дотримуватися режиму праці та відпочинку, харчування з високим вмістом тваринного білка і вітамінів. Слід обмежувати жири.

* Горіха волоського. Відвар молодого листя або незрілих плодів (20 г на 300 мл води), кип’ятити 15 хвилин. ПИТИ як чай по 200 мл 3 рази на день.

Настоянка: 30 г незрілих, дрібно нарізаних плодів заливають 1 літром горілки і настоюють на сонці 14 днів. П’ють по 25 крапель 3 рази на день з водою.

* ГРАНАТОВИІ СОК з цукром є хорошим кровотворних засобом і широко використовується при анеміях.

* Лист кропиви, квітки деревію, корінь кульбаби (порівну). Столову ложку суміші заварити 300 г окропу, настояти З години, процідити. Приймати по 100-150 г З-4 рази на день. Курс лікування – 1 місяць.

Залізо та його солі містять: картопля, гарбуз, бруква, цибуля, часник, кріп, гречка, салат, суниця, виноград.

Аскорбінова кислота підвищує всмоктування заліза. Її і вітаміни групи В містять: баклажани, картопля, смородина, горобина, шипшина, груша, кукурудза, вишня, абрикос, обліпиха, кабачки, диня, гарбуз і т. д.

Будьте уважні, ви застосовуєте рецепти на свій страх і ризик Перед застосуванням рецептів, проконсультуйтеся з лікарем.

Знайшли:

  • народні методи лікуваня анемій
Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.