Про користь абрикосових кісточок, висівок і маточне молочко Чим корисна Макове (рижієва) Масло? Ліки від хвороб сечового міхура (народні засоби лікування циститу)!, ЗДОРОВЬЕ.ІНФО

Здоров’я та Натуральна Медицина

Здоровий спосіб життя, профілактика і лікування в домашніх умовах

Прокористь абрикосових кісточок, висівок і маточне молочко

Сушені абрикоси без кісточки називають курагою, а з кісточкою – урюком. Є навіть плем’я, яке живе в Середній Азії і кожен день вживає свіжі або сушені абрикоси, а представники цього племені відрізняються гарним здоров’ям.

Дійсно, абрикоси можуть замінити чимало продуктів, оскільки містять багато вітамінів, мікроелементів і т.п. У стиглих плодах переважає сахароза (до 27% – у свіжих, до 84% – в сушених), багато полісахаридів – пектинових речовин, дуже корисних для травлення.

Абрикоси містять органічні кислоти (яблучну, лимонну, саліцилову, янтарну, винну), пектини, крохмаль, дубильні речовини, вітаміни С, А (каротин), РР, В,, В2, Bis. Саме плоди абрикосів, а не ядра, стимулюють серцеву діяльність.

Ядра абрикосових кісточок (і сушених також) містять незамінні амінокислоти: аргінін, тирозин, метіонін, валін, лейцин, фенілаланін.

При сухому кашлі та коклюші для розрідження мокроти застосовують плоди абрикосів. Ядра кісточок, як свіжого плоду, так і урюку, надають заспокійливу дію при кашлі та гикавці. Їх разом з іншими лікарськими рослинами застосовують для лікування бронхіту, трахеїту, ларингіту, коклюшу.

Для приготування лікувальної суміші потрібно взяти 20 г ядер абрикосових кісточок, очистити від шкірки і змолоти в порошок. Приймати 3-4 рази на день по 1 чайній ложці з молоком або чаєм.

Тільки не забувайте, що при діабеті, захворюваннях печінки і щитовидної залози абрикоси протипоказані, а також, не можна вживати за один раз більше 20 г ядер, оскільки вони містять отруйну синильну кислоту.

Якщо ви йдете за хлібом – купуйте чорний хліб або з висівками, так як саме в висівках міститься велика кількість вітамінів групи В, яких особливо бракує в літньому віці.

Висівки зазвичай рекомендують додавати в раціон пацієнтів з різними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, продукти з висівками вводять в дієтичне харчування. Звичайно, необхідно в усьому знати міру і не зводити харчування тільки до страв з одними висівками.

Маточне молочко – прекрасний імуномодулятор, що підвищує імунітет і захисні сили організму. Також його приймають при перевтомі для відновлення життєвих сил і підвищення тонусу.

Маточне молочко призначають також при вигодовуванні немовлят, які страждають гіпотрофією, тобто через недостатнє харчування мають маленьку масу тіла, уповільнений ріст і розвиток. У цьому випадку необхідно проконсультуватися з лікарем-педіатром.

Також беруть до уваги, чи застосовується маточне молочко в чистому вигляді або у поєднанні з іншими речовинами. Є і різні лікарські форми маточного молочка, наприклад, таблетки та свічки «апілак» і т.п. Взагалі середня добова доза дорослої людини складає 250 мг, маленьких діток – 30 мг (при використанні по 10 мг тричі на день).

З повагою, Богдан Кваша – керівник проекту http://Zdorowie.Info – «Народні засоби оздоровлення».

[Дозволяється републікування статті”Про користь абрикосових кісточок, висівок і маточне молочко”з обов’язковим зазначенням посилання – http://zdorowie.info/comment_1285404904.html]

Чим корисна Макове (рижієва) Масло?

За своїм складом рижієва і макове масло схожі, зокрема, обидва містять такі жирні кислоти, як пальмітинова, стеаринова, олеїнова, лінолева. Проте в маковому олії міститься велика кількість вітаміну Р, простагландинів та інших активних сполук, завдяки чому йогораніше використовували в народній медицині для лікування багатьох захворювань, у тому числі й онкологічних.

Клінічно не доведено ефективності застосування з цією метою препаратів на основі макового масла, хоча онкологічним хворим корисно вводити в раціон вироби з маковими насінням (наприклад, медові макові козинаки), що містять 40 – 50% високоякісного масла. Найбільше онкопротекторное дію серед харчових олій має оливкове.

Макове масло має приємний смак і запах. Важливою особливістю цієї олії є повільна згірклого, завдяки чому воно застосовувалося в кондитерській, консервній, хлібопекарській і парфумерній промисловості.

Сьогодні в кондитерській і хлібопекарській промисловості широко використовується насіння маку. Маковим маслом часто називають макове «молочко», успішно замінило власне масло, і яке вживають з лікувальною метою, зокрема як глистогінний засіб від аскарид, гостриків. Також його приймають хворі спастичним колітом, атонією шлунка, хронічної і гострої пневмонією, як снодійне засіб.

Готують макове «молочко» так. Три чайних ложки потовчених насіння маку залити склянкою окропу, настояти годину. Пити по 100 мл три-чотири рази на день.

Масло рижієва за своїми харчовим якостям поступається соняшниковій і гірчичного. Застосовується рижієва масло в харчовій промисловості, медицині, ветеринарії, при виробництві оліфи, в металургії, в текстильній промисловості, зокрема, у народній медицині масло насіння рижію посівного застосовували як протипухлинний засіб.

Масло дикорослого волосистого рижію використовували для лікування очей при запаленнях, для загоєння ран. Також на основі жирних олій рижію готують лікувальні пластирі і мазі.

Видобувають масло шляхом гарячого і холодного пресування або екстракції насіння рижію. Видобуток масла – трудомісткий процес, тим більше що з лікувальною метою вживають масло, отримане завдяки гарячому пресуванню, що в домашніх умовах зробити досить складно.

Масло, отримане за допомогою холодного пресування, або екстракт насіння на основі інших олійних розчинників (що теж легше зробити в промислових умовах) підходять тільки для зовнішнього застосування. Для вживання всередину беруть рижієва масло, виготовлене промисловим шляхом. Його можна купити в спеціалізованих магазинах, в торгових точках на ринках, супермаркетах.

PS: Якщо немає можливості придбати готове рижієва і макове масла, всі поживні речовини, які в них є, можна отримати, посипаючи їжу насінням маку чи рижію. Користь буде така ж, тільки концентрація жирних кислот – меншою.

З повагою, Богдан Кваша – керівник проекту http://Zdorowie.Info – «Народна Медицина та Оздоровлення».

Ліки від хвороб сечового міхура (народні засоби лікування циститу)!

Найперше – не приймайте їжі, яка дратує сечостатеві органи, зокрема сечовий міхур, нирки, уретру. Як правило, це гострі приправи і оцет.

На допомогу може прийти фітотерапія. Адже з трав можна приготувати ліки, які застосовують і за гіперактивного сечового міхура, і в разі циститу.

Це два відвару, один з яких слід приймати до їжі, другий – після.

Щоб приготувати перший відвар, потрібен збір чотирьох лікарських рослин:

По столовій ложці добре подрібнених верхових суцвіть вересу, квітучих верхівок м’яти, трави парила, квіток з листям алтея перемішати,

Пити по чверті склянки або півсклянки тричі на день за півгодини до їди.

Другий лікувальний відвар – це своєрідний Кіселик з насіння льону звичайного:

Приймати по п’ять-десять-сто мілілітрів тричі на день через годину-дві після сніданку, обіду, вечері.

PS: До речі, саме ці два відвару можна застосовувати не тільки від недуг сечостатевоїсистеми, а й лікуючи виразку дванадцятипалої кишки.

З повагою, Богдан Кваша – керівник проекту http://Zdorowie.Info – «ЗДОРОВЬЕ.ІНФО» – Все про Здоров’я, Народної медицина, ліки від Хвороб, здорове харчування і Краси.

[Дозволяється републікування статті”Ліки від хвороб сечового міхура (народні засоби лікування циститу)!”З обов’язковим зазначенням посилання – http://zdorowie.info/comment_1280986214.html]

Підпишіться на ексклюзивний Міні-Курс Як не хворіти, і отримати корисні поради по Оздоровленню Найпопулярніше:

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.