САХАРу.НЕТ, Діабетичний інформаційний портал

Відомо, що всі каші – це вуглеводні продукти, але з них тільки гречаної віддається перевага при цукровому діабеті, іось чому. Основний продукт переробки гречки – крупа різного виду, біохімічний склад якої визначає не тільки високу поживність, а й лікувальну силу цього продукту. Греча належить до числа тих продуктів, які нібито спеціально створені для оздоровлення та очищення організму, і це крім її унікальною поживності! продовження – "Дієта на основі гречки"

Практично більшість хворих діабетом мають надлишкову вагу. Справа в тому, що їм постійно хочеться їсти, особливо на ніч, що ще більше посилює їх стан, позначаючись на роботі всієї ендокринної системи. Вдень, як правило, організм повинен жити за рахунок легкозасвоюваній вуглеводної їжі, згоряє за допомогою інсуліну, а жири відкладаються про запас. Вночі, коли підшлункова залоза, шлунок, дванадцятипала кишка, печінка, селезінка повинні «спати», інша багатофункціональна ендокринна залоза – гіпофіз – синтезує соматотропний гормон (гормон росту), який бере участь у розпаді жирів. Якщо ви щільно повечеряли, то підшлункова залоза починає виділяти інсулін і організм дає команду гіпофізу не виділяти гормон росту, що і призводить до ожиріння. продовження – "Харчування при діабеті"

Кожен, хто страждає на діабет, в деякому сенсі сам собі лікар, тому що тільки він сам кожен день повинен контролювати свій стан і виконувати лікування. Симптоми діабету викликані підвищеним вмістом цукру в крові. При відсутності лікування це захворювання може привести до сліпоти, серцевих нападів, інсульту, ниркової недостатності та ампутацій кінцівок. І дуже важливо розпізнати його на ранніх стадіях і знати, як кажуть, «ворога в обличчя».

Часті або поворотні інфекції шкіри, ясен або сечового міхура.

Кількість цукру в крові постійно варіюється. Це відбувається тому, що під впливом безлічі факторів організм з різною швидкістю перетворює розщеплену їжу на цукор і з різною швидкістю його засвоює. Самостійний моніторинг допомагає вам зрозуміти, які фактори сприяють підвищенню, а які – зниження рівня цукру в крові, і відповідно до цього регулювати лікування.

З’їдена їжа підвищує вміст цукру в крові. Свого піку концентрація глюкози в крові досягає через один – дві години після їжі, а потім починає знижуватися. На вміст цукру в крові впливає те, що ви їсте, скільки ви з’їли і в який час ви приймали їжу. продовження – "Фактори, що впливають на рівень вмісту цукру в крові"

1 – нижня щелепа, 2 – губи, 3 – мова, 4 – власне порожнину рота; 5 – м’яке піднебіння; 6 – глотка; 7 – стравохід, 8 – шлунок; 9 – підшлункова залоза; 10 – брижова частина тонкої кишки; 11 – товста кишка, 12 – дванадцятипала кишка, 13 – печінка

1 – черевний мозок, 2 – алергія, 3 – апендикс, 4 – носоглотка, 5 – з’єднання тонкого кишечника з товстим, 6 – очі і вуха, 7 – вилочкова залоза (тимус), 8 – верхні дихальні шляхи, алергія, бронхіальна астма; 9 – молочні залози; 10 – щитовидна залоза, 11 – Паращитовидні залози, 12 – печінка, мозок, нервова система, 13 – жовчний міхур; 14 – серце; 15 – легені, бронхи, 16 – шлунок, 17 – селезінка; 18 – підшлункова заліза; 19 – надниркові залози; 20 – нирки, 21 – статеві залози; 22 – яєчка; 23 – сечовий міхур; 24 – статеві органи; 25 – передміхурова заліза

Естроген і прогестерон – це два статевих гормону, що регулюють в жіночому організмі протікання репродуктивного циклу. Разом з коливаннями цих гормонів під час циклу може коливатися і рівень цукру.

Перші два тижні менструального циклу починаються з вагінальної кровотечі. У цей час рівень естрогену і прогестерону низький, але їх вироблення поступово збільшується в мірутого, як в яєчнику дозріває яйцеклітина, готуючись до овуляції і запліднення. Приблизно до третього тижня менструального циклу вироблення естрогену збільшується, а яйцеклітина покидає яєчник і потрапляє в фаллопієву (маткову) трубу, яка веде в матку. У цей час збільшується і вироблення прогестерону, який готує вистилку порожнини матки до прийому заплідненої яйцеклітини, тобто до вагітності. Якщо запліднення не відбувається, то яєчники припиняють вироблення естрогену і прогестерону, що призводить до менструації, тобто до відшарування слизової оболонки матки – до менструального кровотечі.

Минулого жінкам, що страждають діабетом, не рекомендували вагітніти. Якщо ж це відбувалося, то діти часто не виживали. Навіть після того, як на початку двадцятих років XX століття в клінічну практику був введений інсулін, число благополучних виношування вагітності серед страдавшіхдіабетом жінок було значно меншим, ніж серед здорових жінок.

В даний час у жінок, хворих на діабет, шанс виношування здорової дитини практично не відрізняється від шансів жінок, які не страждають діабетом. У чому причина? Вся справа в інтенсивному ретельному контролі рівня цукру крові перед зачаттям і під час вагітності. продовження – "Діабет і вагітність"

Цукровий діабет (diabetes), – це серйозне захворювання ендокринної системи людини, що зустрічається з кожним роком у людей все частіше і частіше. Захворювання характеризується хронічним перебігом і порушенням всіх видів обміну речовин: вуглеводного, жирового, білкового, мінерального і водно-сольового. Цукровий діабет, на думку Міжнародного експертного комітету з його діагностики та класифікації (1997 р.), – це група метаболічних (обмінних) захворювань , що характеризуються підвищенням рівня глюкози в крові (гіперглікемія), яка є результатом дефектів секреції інсуліну, дії інсуліну або обох цих дефектів (А. С. Аметов, 2001). Найчастіше зустрічається цукровий діабет типу 2 (близько 90%), рідше – цукровий діабет типу 1 (7 – 9%), ще рідше – вторинний цукровий діабет (1 – 3%), пов’язаний або з важкою патологією підшлункової залози, або з порушенням інших ендокринних органів (пухлини гіпофіза, надниркових залоз, підвищена функція щитовидної залози). Природно, походження захворювань в кожному випадку різний, але їх об’єднує одне – хронічне підвищення рівня цукру в крові як натщесерце, так і після їжі. продовження – "Цукровий діабет"

Коли знайомився з науковою літературою останніх років, у І. І. Дєдова з соаворамі (2004) прочитав, що «… засобів, виліковуються цукровий діабет та артеріальну гіпертензію в даний час не існує, однак відповідна терапія може змінити перебіг захворювань. Рекомендації щодо зміни способу життя, харчування, спроби хворого втратити вагу і обмежити споживання натрію не можуть замінити ефективну антигіпертензивну терапію. Проте для хворих з цукровим діабетом, а також з ожирінням і порушенням ліпідного обміну необхідне введення обмежень в дієту. Слід рекомендувати розумні фізичні навантаження, і якщо хворий курець, треба спробувати переконати його кинути палити.

Отже, нефармакологічні підходи для хворих на цукровий діабет та артеріальною гіпертензією повинні включати:

От і все, що пропонує офіційна медицина в Росії крім специфічних лікарських засобів хворим на цукровий діабет. продовження – "І знову перекис водню …"

Також:

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.


_0.74MB/0.00790 sec