Тиреотоксикоз (гіпертиреоз):: Ендокринологія:: Енциклопедія захворювань »- найпопулярніші питання.

ТИРЕОТОКСИКОЗ (Гіпертиреоз)

Тиреотоксикоз – стан, викликаний стійким підвищенням рівня гормонів щитовидної залози(інтоксикація тиреоїдними гормонами). При тиреотоксикозі в кров надходить надлишок гормонів щитовидної залози і поглиблюються ті ефекти, які вони викликають в нормі. У кілька разів зростає інтенсивність обміну речовин в організмі. Незважаючи на постійне переїдання, хворі не поправляються, а, навпаки, втрачають у вазі. Багато пацієнтів з тиреотоксикозом відзначають постійну спрагу, рясне сечовипускання і діарею.

Доброго дня. Моєму чоловікові 26 років. Помітили опухлість шиї, опухли наче гуляє по шиї, то з одного сторно, то по обох або тільки перешийок.

Через 2 тижні лікування перездача аналізів результати наступні

Діагноз: Дифузний токсичний зоб 3 ст. Тиреотоксикоз середньої тяжкості в стадії субкомпенсації. Аутоімунний тиреоїдит?

Лікування продовжуємо поуменьшенію дози мерказоліла, і преднізолону.

Скажіть, будь ласка чи правильно йому поставили діагноз і призначили лікування? Або потрібно звернеться до іншого фахівця і куди саме? І як так може бути поставили один діагноз і в той же час інший під питанням? У мене вже діпрессія починається! Незнаю що робити, і куди бігти? Як небезпечні ці діагнози? Мене його опухла шия лякає … чи потрібна операція?

Доброго дня. Ми не займаємося експертизою через інтернет. "Правильно чи …?" – Це до очного лікаря.

Судячи по аналізах, такий діагноз міг бути поставлений, і таке лікування могло бути призначено і відповідає стандартам. На тлі проведеного лікування вже є позитивна динаміка. Курс лікування не менше 6 місяців, а у вашому випадку – до 1,5 років. Якщо не допоможе за 2 роки, то вже тоді треба буде думати про операцію.

Доброго дня! Прошу допомогти мені порадою. Я недавно народила малюка, йому майже 4 місяці. Під час вагітності в жіночій консультації настійно просили звернутися до ендокринолога, засилаючи на результати аналізів крові (Т4 був трохи нижче норми на останньому терміні вагітності). Пологи пройшли з ускладненням – була слабка пологова діяльність, стимулювали крапельницею. Нещодавно стала звертати увагу на прискорений пульс (близько 100, іноді більше, іноді менше), задишка, пітливість, стали сильно випадати волосся. Згадавши про рекомендацію звернутися до ендокринолога я пішла, здала аналізи крові на гормони, зробили УЗД. Ось результат-висновок узі «виражені дифузні зміни, безліч дрібних вогнищ зниженої ехогенності, розміри ЩЗ увелелічени». По крові-ТТГ 0,086, Т4 св 23,88, АТкТПО 1579, Т3 св 8,701. Лікар поставила діагноз-хронічний Тиреотоксикоз. Призначила ПРОПІЦІЛ. Чи можливе застосування даного препарату, так як годую грудьми. Також є проблема з наявністю цього препарату в аптеках, чи є альтернатива? Чи можна перечекати період лактації і вже після починати лікування? або лікування слід проводити терміново і переривати лактацію? ЯК все це відбивається на дитині?

Не може бути такого діагнозу. У кращому випадку ви не правильно зрозуміли лікаря. В принципі, Т4 вище норми = протипоказання до годування грудьми. Втім, навіть якщо ви будете лікуватися пропіцілом, то небажано годувати дитину, поки Т4 і Т3 в норму не прийдуть – інакше він отримає з молоком багато того, що йому не треба зовсім.

На жаль, ви не привели протокол УЗД повністю, тому є сумніви з діагнозом, то я все ж сколняюсь до думки, що це післяпологовий деструктивний тіроідіт, який досить швидко мине що на пропіціле, що без нього.

Мабуть, що якщо по УЗД це виявиться не ДТЗ, то треба приймати, тільки дуже коротким курсом і поки приймаєте – не годувати, а зціджувати, або годувати по мінімуму. Якщо не пропіціл, то мерказоліл (Тирозол), доза в 10 разів менше пропіціла (10 до 1). Тижнів через 2-3 здати Т3 і Т4 вільний – якщо пощастить, то вони будуть хоча б на верхній межінорми і ви зможете вже майже без ризику годувати.

Ситуація така. Дифузний токсичний зоб, тиреотоксикоз. Лікувався з червня минулого року. У червні (при першому виявленні) аналізи по гормонів (Т3, Т4) були в 3-5 разів вище верхньої межі норми, розміри – близько 28 куб.см. (Рез.УЗІ – ЩЖ розташована в типовому місці, збільшена за рахунок обох часток , капсула не уплотнена.Доп.образ-а в області залози не визна-я.Ткань ЩЖ гіпоехогенних, значно, ехоструктури неоднорідна за рахунок чергування гідрофільних, фіброзноізмененних ділянок, сполучнотканинних прошарків, які надають залозі часточкову структуру.Определяются вузли в області шиї і по ходу судинно-нервових пучков.По методу Брун – обсяг лівої частки 11,86 куб.см, об’м правої частки 15,92 куб.см. паренхіма обох часток гіперваскулярізірована.). На початку жовтня розміри вже її були близько 45 куб.см. Пролікувався з червня по грудень – аналізи прийшли в норму, наприкінці грудня закінчилося лікування, перестав приймати мерказоліл. Наприкінці січня цього року аналізи знову показали підвищення гормонів – десь в 1,3 рази, в кінці лютого – ще трохи піднялися – десь в 1,8 рази, в кінці березня – ще піднялися і були вже десь в 2 рази вище від верхньої межі норми, розміри – трохи зменшилися – 31 куб.см (наприкінці лютого), але з’явилося 3 вузли – 7мм, 10мм, 21мм. (Рез.УЗІ – ЩЖ розташована в типовому місці, збільшена за рахунок обох часток, капсула не ущільнена. Доп.образованія в області залози не определяются.Ткань залози гіпоехогенних, дільницями, ехоструктури неоднорідна за рахунок чергування гідрофільних і фіброзноізмененних участков.Дополнітельние освіти з ходу судинно-нервового пучка праворуч і зліва не определяются.По методу Брун – обсяг лівої частки 13,61 куб.см, обсяг правої частки 17,39 куб.см. Додаткова інформація: в н / п правої частки опр-ся гіпоехогенний ділянку 21 * 13 мм. В н / п частки опр-ся 2 ділянки нерівномірно зниженою ехогенності 7мм і 10 мм.) Десь в першій пол.марта знову призначений мерказоліл – 4 таб / сут, але так як компенсувати не вдалося (результати кінця березня) – підвищили до 6 таб / сут. Ще приймаю панангін і ессенсіале-форте (по печінці з самого початку лікування по Алт, Аст виявили підвищення десь в 3 рази від верхньої межі норми, на даний момент в протягом останніх 4-5 місяців підвищення сост.где-то в 1, 5 рази.

Хочу дізнатися думки інших лікарів з лікування цього стану, оскільки Одна голова добре, а дві – все-таки краще! Якщо гормони після лікування пішли вгору, то після наступного лікування, напевно, – теж зможуть!

3. Якими травами можна лікуватися при даній хворобі і в якому поєднанні?

4. Чи можна приймати, наприклад, такі трави і мазі: трави – Морозник кавказький, Лапчатка біла, Сабельник болотний; мазі – болиголова з іонами срібла, туї зі стибиум? Чи можна поєднати їх з медпрепаратами або спочатку долікуватися медпрепаратами, а потім вже – іншим прийомом, враховуючи, наприклад, результати трансаміназ?

Виникнення частих рецидивів не завжди пов’язано з особливостями перебігу і тяжкістю захворювання. Іноді це пов’язано з неадекватною дозою тиреостатика (доза менше і тривалість лікування теж недостатня) Раннє необгрунтоване зниження дози може легко приводити до рецидивів. У цьому випадку надійніше використовувати тактику _ блокуй і заміщай. Траволікування вже точно не замінить тиреостатики, не експірементіруйте! Якщо протягом трьох років адекватного лікування, стійкої ремісії добитися не вдасться, показано оперативне лікування або лікування радіоактивним йодом. До речі, лікування радіоактивним йодом вважається пріоритетним методом у США. Підвищення трансаміназ може бути наслідком і прийому мерказоліла і безпосередньо тиреотоксикозу. Необхідний контроль не рідше ніж 1 раз в 3 міс. Також, не забувайте слідкувати за клінічним аналізом крові – лейкоцити, еритроцити, гемоглобін. Уникайте надмірної інсоляції, масажу, сауни ітд. Можна приймати заспокійливі збори, препарати магнію.

1. Чи можна замінити медикаментозне лікування травами? – Ні, не можна."Замінити на трави" у вашому випадку – це все одно, що відмовитися від лікування. Так, до 1900х років були спостереження, що без лікування відсотків 10 все одно одужує, але чи потрібна вам така ймовірність?

2. Чи можна поєднувати лікування – і медпрепаратами, і травами? – Заборонити вам цього ніхто не зможе, але я б не рекомендував. Хто знає, що насправді містить той "чудо-збір", який ви будете використовувати? Виробник за це не відповідає, тому що це не лікарський засіб, а в кращому випадку БАД. Наприклад, якщо там виявиться йод в значимому кількості, ваш тиреотоксикоз посилиться.

3. Якими травами можна лікуватися при даній хворобі і в якому поєднанні? – Не можу давати таких рекомендацій. Це буде неетично.

4. Чи можна приймати, наприклад, такі трави і мазі: трави – ??Морозник кавказький, Лапчатка біла, Сабельник болотний; мазі – болиголова з іонами срібла, туї зі стибиум? – Ні. При ваш діагноз це може погіршити стан.

Чи можна поєднати їх з медпрепаратами або спочатку долікуватися медпрепаратами, а потім вже – іншим прийомом, враховуючи, наприклад, результати трансаміназ? – Трави будуть підвищувати трансамінази точно так же. Тобто недоцільно давати додаткове навантаження на вже скомпрометовану печінку. Закінчіть стандартний 2х-річний курс тиреостатиков і цілком можливо одужання.

У вашому довгому листі не вистачає дат, доз препаратів і результатів аналізів на гомрони (саме назв і цифр, тому що фраза "гормони підвищені в 1,3" – абсолютно неінформативна для заочної консультації). При ваш діагноз вони мають вирішальне значення, а изменеия на УЗД – ні. Дози ліків теж складно обговорювати без цих даних.

у мене тиреотоксикоз. приймаю мерказоліл. моя вага 68кг при зрості 157. моя хвороба може впливати на вагу? чи є дієта і чи можна схуднути?

Поки "тиреотоксикоз" не компенсований, тобто як мінімум не в нормі Т4 і Т3 св, немає великого сенсу робити щось за допомогою дієти.

Поки ваша хвороба не лікується, вага знижується. Після початку лікування в адекватних дозах вага швидше за все прийде до тих цифр, які були до початку хвороби.

Оскільки у вашому питанні немає інформації про ваш захворюванні ("тиреотоксикоз" – це навіть не діагноз, а синдром), то я не можу відповісти щось більше определнной.

Недостатньо інформації. Напишіть ваші пульс у спокої, рівень фізичного навантаження за тиждень, ін супутні хронічні захворювання, динаміку ваги за останні 3 роки.

здрастуйте! у мене хвороба базедова-Грейвса, тиреотоксикоз 2 ступеня. »» »

здрастуйте! у мене хвороба базедова-Грейвса, тиреотоксикоз 2 ступеня. почала набирати зайву вагу. хоча їм небагато. підкажіть, що робити, щоб позбутися від зайвої ваги?

Гадаю, треба спочатку компенсувати тиреотоксикоз, а потім вже займатися вагою.

Ваше питання виглядає дуже дивно: якщо це тиреотоксикоз, то ви не повинні бути товстою. Якщо тиротоксикоз вже вилікуваний, уточніть, що маєте на увазі під "надлишковим вагою" (динаміка ваги) і який зараз ТТГ.

Добрий день! Ці симптоми вже кілька років. Є такі симптоми:

Всі аналізи в нормі! Я просто в шоці! вже повністю обстежувався і нічого знайти не можуть! ДЯКУЄМО!

З препаратів тільки антибіотики якось покращували стан. Але не на довго.

Шукають в тілі, а шукати треба в психіці-а тут не аналізи треба здавати, а психоаналіз робити.

Судячи по аналізах, щитовидна залоза працює нормально, тобто це не тиреотоксикоз і навряд чи взагалі ендокринна пробелма. Проблеми з вегетативної нервової системою у вас цілком вірогідні. Можливо, "психіка" і не при чому, але невролог може допомогти.

# Здравствуйте, мені 20 років. Турбує тахікардія і болі в серці. Перший напад стався в травні минулого року під час сесії. ЕКГ нічого не показало,. Після цього через місяць знову пріступ.УЗІ показало 1 ступінь ДТЗ, здавав аналізи на гормони, Результати – ТТГ – 0.393 -(03-4.0), Т3 св-8.83-(4.0-8.6)., Т4 31.64-(10.3-24.5) поставили діагноз гіпертиреоз, призначили мерказоліл (4 таб в день) + анаприлін. Після 2-х тижнів анаприлін скасували. Через тиждень після скасування анаприлина знову болі в серці і сильне серцебиття. Робила повторне УЗД (двічі) зоб магічним чином зменшився, 0 ступінь. Вчора отримала аналізи гормонів-ТТГ-0.75 (0.2-4) Т3св-3.21 (1.70-3.70), Т4 св-12.9 (10-25). Ендокринолог сказав, щоб я так і залишалася на підтримуючих дозах мерказаліла (зараз п’ю 1 табл). Проте серце все одно беспокоіт.Врач сказала здати на антитіла, чекаю відповіді. Як ви думаєте, чому тахікардія не пройшла, що робити з мерказолілом, скільки ще треба його пити? (До речі, 2 дні тому знімала ЕКГ: укладення-синусова / рухова аритмії, тенденція до синусової тахікардіі.Нормальное становище .. (не зрозуміла чого). Зміна рубця T, ймовірно, вегето-метаболічного характеру. Ехо-кг: тут багато всього, але з порушень, як мені пояснили: пролапс стулок мітрального клапана 1 ступеня. Мітральна регургітація невеликому ступені. Провисання стулок трикуспідального клапана, незначно виражене. трикуспідальна регургітація незначна (0-1 ступеня) Недостатність клапана легеневої артерії невеликому ступені виразності (1 ступеня) Додаткова діагональна хорда в порожнині ЛШ)! може причина в серце?? допоможіть!

Анаприлін необхідно повернути. Або інший препарат – що призначить очний кардіолог.

"Зоб" зменшився не "магічним чином", а через прийом мерказоліла.

Для запобігання рецидиву ДТЗ, якщо це дійсно ДТЗ, в чому я не цілком впевнений, необхідно продовжити прийом мерказоліла хоча б до 1,5 років, незважаючи на результати аналізів.

Чому не пройшла тахікардія – це не до щитовидної залози питання тепер уже (у нормі Т3 і Т4), а до серця або нервах. Можливо, через додаткову хорди. Запитайте нашого кардіолога.

При використанні матеріалів із сайту посилання на джерело обов’язкове.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.


_0.74MB/0.27671 sec