Відкладення солей. Профілактика і лікування, автор Нестерова Дарина. Купити книгу Відкладення солей. Профілактика і лікування в книжковому інтернет-магазині

Відкладення солей. Профілактика і лікування Надіслати посилання другу

Якщо Ваш друг не є клієнтом Інтернет-магазинуRead.ru, то у Вашому пісьмe буде прикріплена ЗНИЖКА 3%

Прочитавши цю книгу, ви дізнаєтеся про найефективніші методи боротьби з відкладенням солей. Фіто-і сокотерапія, лікування медом і продуктаміпчеловодства, яблучним оцтом, лікувальна гімнастика – це ще не повний перелік способів профілактики та лікування …

Книга "Відкладення солей. Профілактика і лікування" випущена у видавництві "Рипол" в 2011 році. Цю та інші книги автора Нестерова Дарина Ви можете придбати в інтернет-магазині Read.ru.

Уривок з книги «Відкладення солей. Профілактика та лікування »

Видавництво не несе відповідальності за можливі наслідки, що виникли в результаті використання інформації та рекомендацій цього видання. Будь-яка інформація, представлена ??в книзі, не замінює консультації фахівця.

«Відкладення солей» – це не медичний термін. Можливо, тому під цією назвою об’єднують часом зовсім різні захворювання, які вимагають різного лікування і профілактики. Одні люди вважають, що відкладення солей – це артрит, інші пов’язують свою недугу з артрозом, деякі – з подагрою. Хто ж правий?

Артроз – це захворювання, пов’язане з порушенням обміну речовин в межсуставного хрящі, воно не має ніякого відношення до відкладення солей. Істинне відкладення солей – це подагричний артрит, або простіше – подагра. Саме про лікування і профілактики цього захворювання і піде мова на сторінках даної книги.

На жаль, повністю вилікуватися від подагри не можна, але полегшити стан хворого, купірувати болю, скоротити кількість нападів і запобігти розвитку супровідні захворювань цілком реально. Для цього насамперед необхідно звернутися до лікаря і під його контролем змінити характер харчування і приймати ліки. Що стосується препаратів нетрадиційної медицини, то їх бажано використовувати після консультації з фахівцем.

Подагра – це захворювання, викликане порушенням обміну речовин. Воно призводить до підвищення рівня сечової кислоти в крові і відкладення в тканинах уратів (солей). Розрізняють первинну і вторинну подагру. При первинній подагрі підвищення рівня сечової кислоти в крові відбувається на тлі генетичних змін ферментативної системи. Вторинна подагра розвивається як наслідок іншого, основного захворювання (найчастіше ендокринного), при якому в організмі порушується обмін сечової кислоти. Буває, що подагра стає провокуючим фактором для розвитку супутнього захворювання, наприклад вторинного артрозу.

У розподілі рідини між тканинами і в підтримці кислотно-лужного балансу в організмі вирішальну роль відіграють солі.

За статистикою, подагру страждають приблизно 3 людини з 1000. Хвороба спостерігається у чоловіків старше 40 років і у жінок після менопаузи. Подагра вражає суглоби пальців, кистей, ліктів, ступень і колін, найчастіше – суглоби пальців ступні.

Напад хвороби, як правило, починається на тлі прийому алкоголю (особливо пива) або споживання великої кількості їжі, простіше кажучи, переїдання. Захворювання проявляється сильним болем у суглобі, який червоніє і «горить», навіть легкий дотик до ураженої ділянки викликає гострий біль. У більшості випадків напад трапляється вночі або рано вранці.

З цього першого нападу і прийнято відлічувати початок розвитку подагри, для якої характерно чергування гострих атак і ремісії. При цьому в період між нападами людина відчуває себе абсолютно здоровим.

Між першим і другим нападом може пройти кілька років, але, як правило, атаки повторюються 1-2 рази на рік. При розвитку хвороби періоди між нападами скорочуються.

Прогресуючи, захворювання зачіпає і інші суглоби.З’являються нові ознаки: в області суглобів, на вушних раковинах, рідше на пальцях кистей і стоп виникають тофуси (вузлики), які представляють собою відкладення уратів в основному сечокислого натрію, оточені сполучною тканиною. Ці тофуси (вузлики) можуть періодично розм’якшуватися і мимовільно розкриватися, при цьому не виникає нагноєнь. Потім утворюються нориці, через які виділяються кристали сечокислого натрію у вигляді білуватої маси. У міру розвитку хвороби суглоби спотворюються, деформуються і під час руху в них з’являється хрускіт. Уражений суглоб стає малорухомим.

Відкладення мікрокристалів відбувається в інтерстиціальної тканини нирок, а також у сечовивідних шляхах у вигляді каменів.

У 15-20% хворих супутнім захворюванням є інтерстиціальний нефрит і сечокам’яна хвороба, тому напади ниркової коліки інколи можна розцінювати як перші ознаки подагри.

Загострення подагри можуть викликати: легка травма, тривала ходьба або, навпаки, тривалий спокій, переохолодження та перегрівання, простудні захворювання, шкідливі звички (алкоголь, куріння), переїдання, особливо велика кількість в раціоні м’ясної жирної їжі, емоційні перевантаження.

Новітні ефективні засоби, запропоновані для лікування відкладення солей, істотно поліпшили прогноз цього захворювання. Головне – вчасно його виявити і правильно провести лікування. У більшості випадків можна добитися повного одужання.

Лікування подагри завжди починається з дієти. Хворому слід дотримуватися помірності в харчуванні, вживати велику кількість рідини (не менше 1,5-2 л), віддаючи перевагу лужної мінеральної води, зеленого чаю, соків, а також настою шипшини.

З раціону необхідно виключити печінку, нирки, мозок, жирне м’ясо, шпроти, сардини, тріску, судака, оселедець, смажені продукти, м’ясні і рибні супи, горох, бобові, щавель, шпинат, спаржу, помідори, цвітну і брюссельську капусту. Також в меню не повинно бути жирних страв, солінь і маринадів, міцного чаю, кави, прянощів, соусів і гострих закусок.

Досить тривале голодування при отложененіі солей категорично протипоказано.

У раціоні хворого повинні бути присутніми пшеничний і житній хліб, вершкове масло, сир, сметана, кисляк, негострий сир, молоко, курячі яйця, червона ікра, картопля, морква, огірки, зелений салат, гречана, перлова і пшоняна крупа, рис, геркулес, яблука, груші, сливи, абрикоси, апельсини, виноград, волоські горіхи, фундук, рослинна олія (бажано оливкова), лимони, майонез. Нежирне м’ясо і рибу у вареному вигляді можна їсти 2-3 рази на тиждень.

Авторизація Підписка Ми передзвонимо Виникли труднощі з дозвоном? Оформіть заявку і ми передзвонимо Вам самі.

Якщо нам не вдасться зв’язатися з Вами, на адресу електронної пошти буде надіслано повідомлення і можлива відповідь на тему Вашого запиту.

Для ідентифікації власника Замовлення, будь ласка, авторизуйтесь. В іншому випадку не може гарантувати дзвінка оператора по даній заявці.

Повідомлення про помилку

Також:

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.